tips + tricks

Parmigiano Reggiano


Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van Parmesaanse kaas. Deze heerlijke kaas komt oorspronkelijk uit Parma. Nu kun je de originele Parmigiano Reggiano herkennen door de zegels:

Rode zegel: 18 maanden rijping. Deze kaas is zacht van smaak en heeft aroma’s van melk en vers fruit. Ideaal als aperitief met een mousserende, witte wijn en ook perfect te combineren met appels en groene peren.

Zilveren zegel: 22 maanden rijping. Deze kaas heeft een zoetige smaak en ziet er korrelijkachtig uit. Heerlijk bij een glas rode wijn en ook gesneden in plakjes door de sla. Lekker als dessert met gedroogd fruit , pruimen en gedroogde vijgen.

Gouden zegel: 30 maanden rijping. Deze kaas is de meest voedzame, smaakvolle en korrelachtige van de drie met een krachtige smaak, die doet denken aan kruiden en gedroogd fruit. Heerlijk in combinatie met een goed glas rode wijn en zoete dessert wijnen (zoals Vin Santo) en in combinatie met honing, confiture, mostarde (gekonfijt fruit in een zoetzure mosterdsiroop).