Toscaanse wijnen

Decemberstress – welke wijn bij het diner?

Decemberstress – welke wijn bij het diner?
Bij lekker eten en een speciaal menu horen ook lekkere en speciale wijnen. Geen stress, want Vini d’Italia heeft een speciale Kerst-diner-box samengesteld om het u wat gemakkelijker te maken. De doos bevat 6 verschillende wijnen voor bij iedere gang van het diner, dus van aperitief tot dessert! Kijk snel op www.viniditalia.nl onder “gemengde dozen” op de wijnpagina.


Normale prijs voor de 6 flessen € 70,85, nu samen voor € 65,00.

Wat zit er in de kerst-diner-box:
De kerst-diner-box bevat 6 flessen wijn voor iedere gang van uw kerst-diner.

Om uw gasten feestelijk te ontvangen:

  • 1 fles Processo frizzante “Sforsin” (mousserend) van Vigna Dogarina uit Veneto,

Bij een amuse en/of bij het voorgerecht (vis, schaal-en schelpdieren, gevogelte):

  • 1 fles Annick IGT 2006 (wit, Chardonnay en Sauvignon Blanc) van Cosimo Maria Masini uit Noordtoscane;

Bij een (tussen)gerecht met vlees:

  • 1 fles Montecucco DOC 2004 (rood, structuur, Sangiovese en Cabernet Sauvignon) uit de Maremma van Villa Patrizia uit Zuidtoscane

Twee barrique gerijpte toppers voor bij het hoofdgerecht:

  • 1 fles Le Valentane Morellino Riserva 2003 (rood, barrique, Sangiovese 100%), van Villa Patrizia
  • 1 fles Nicolò IGT 2004 (rood, barrique, Cabernet Sauvignon en Cab. Franc) van Cosimo Maria Masini

Tenslotte als dessertwijn:

· 1 fles Vinsanto DOC 1996 (dessert, droog/zoet, 0,5L) van Azienda Agr. Santa Barbara uit Noordtoscane.

Wie/wat is www.viniditalia.nl?

Www.viniditalia.nl is een site van Maaike Booi en Toine Dinkelberg met authentieke wijnen uit Italie. Maaike woont in Italië, Toine in Nederland. Ze hebben elkaar leren kennen via Skype (chat-bel-programmaatje). Toine zag, als echte liefhebber van Italië, toevallig dat Maaike in Italië woont en Nederlandstalig is en was nieuwsgierig. Maaike vond het leuk om met Toine ervaringen uit te wisselen en voor ze het wisten, spraken ze uren met elkaar over Italië, la dolce vita, wijn en de wens om daar iets meer mee te doen. Het resultaat is de site www.viniditalie.nl!

Maaike en Toine voeren nu al sinds 2004 samen Italiaanse wijn in voor Vini d’Italia om zo in Nederland een beetje meer van het echte Italie te kunnen genieten.

Op www.viniditalia.nl vind je geen bekende namen van grote producenten, maar mooie flessen van de kleine en onbekende wijnboeren uit de beste wijngebieden. Wijnen dus met een verhaal. Alle wijnen worden direct geïmporteerd van de wijnboeren zelf, zonder tussenkomst van derden en Maaike en Toine kennen alle wijnboeren persoonlijk. Voorlopig is de site voornamelijk gespecialiseerd in wijnen uit Toscane. Alleen al in deze regio van Italie wordt jaarlijk meer dan 2,5 miljoen hectoliter wijn gemaakt. Het gebied kent vele bekende en minder bekende wijngebieden met ieder zijn eigen specialiteiten. Het doel is om zo veel mogelijk wijnen uit deze gebieden aan te bieden en daarom wordt het assortiment continue uitgebreid.