tips + tricks

LUCCA


Ik ben dol op Lucca. Het is een heerlijke stad om heen te gaan, in elk jaargetijde.
Je kunt de intakte stadsmuur (4 km) helemaal rondlopen. In de smalle straatjes en op de prachtige pleinen van Lucca zijn bijna geen auto’s toegestaan. Het is een fietsstad bij uitstek.Je kunt langs de muren dan ook op verschillende plekken fietsen huren. Er zijn veel leuke winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. Om het amfitheater, botanische tuin, prachtige torens en kerken niet te vergeten!

Eind juni begint het Summer festival van Lucca. Bekende internationale artiesten treden op in het centrum van de stad.

De stad is makkelijk bereikbaar per auto of trein. Als jullie per auto reizen, dan is de parkeerplaats CITTADELLA een goede aanrader. Binnen de muren en op korte afstand van het centrum (achteraf betalen, dus geen stress om op een bepaalde tijd terug te moeten)