Montaione

Truffels in Montaione

Afgelopen weekend vond de ‘Mostra e sagra del tartufo bianco‘ voor de 15e keer plaats in Montaione. In de tuin van Villa Serena stonden kraampjes met heerlijke delicatessen, natuurlijk bereid met de witte truffel. Deze bijzondere paddestoel (zonder steel) groeit onder de grond in het ‘wild’ in de omgeving van Montaione en San Miniato. Speciale honden worden ingezet om deze delicatesse te zoeken. Je hebt gelukkig maar weinig truffel nodig om een lekker gerecht te bereiden, want hij kan tot 3.000 euro per kg gaan kosten!

Lekkere tip: spaghetti al dente (dus niet helemaal gaar gekookt, maar vlak ervoor afgieten) met olijfolie extravergine en geraspte Parmigiano Reggiano en dun geschaafde, verse truffel. Je kunt de verse truffel ook vervangen door een paar druppeltjes truffel olijfolie (het is vrij sterk, dus een paar druppels zijn genoeg). Buon Appetito!