Recepten

Frittelle di Carnevale


Bij het carnevalsweekend hoort uiteraard een echt carnavals recept “Frittelle di Carnevale”. Het is eigenlijk een soort variant op oliebollen. Ze zijn iets luchtiger qua deeg en kleiner van vorm.

Ingrediënten
– 500g bloem
– 150g suiker
– 4 eieren
– twee glaasjes melk
– geraspte citroenschil
– zakje gist
– zout
– poedersuiker
– kaneel (wanneer je dat lekker vindt)

Klop eerst de eieren en de suiker totdat er een luchtige massa ontstaat en voeg dan een snuifje zout, de geraspte citroenschil, de kaneel, de melk en de bloem toe. Roer dit tot een gladde massa. Als laatste de gist toevoegen. Maak met twee eetlepels een ‘bolletje’ en laat jeze in hete olie glijden. Let op want de fritelle worden in de olie dubbel zo groot! Even uit laten lekken en poeder suiker eroverheen.