Italiaanse boeken

De vriendinnenclub – Angela Capobianchi

Tijdens mijn vakantie op Elba heb ik het spannende boek “De vriendinnenclub” (Italiaanse titel: I giochi di Carolina) van Angela Capobianchi binnen enkele dagen uitgelezen. Een goed geschreven boek met een verassend einde.

Carolina is een succesvolle, zelfstandige advocate. Ze is mooie, rijke veertiger, maar lijkt na een lange relatie die drie jaar eerder op de klippen was gelopen, geen serieuze realtie meer op te kunnen bouwen. Misschien is ze nooit over de dood van haar vader heengekomen die gestorven is aan een hartinfarct toen zij 10 jaar was. Op een dag verandert haar leven compleet omdat haar beste vriend Roberto, haar vertelt dat zijn vrouw heeft geprobeerd hem te vermoorden. Carolina is de advocaat die zijn scheidingszaak behandelt. Wanneer Carolina Roberto’s vrouw, Elena, gaat bezoeken na een verontrustend telefoontje vindt zij haar op de grond in en plas bloed met een mes in haar hart. Geen vingerafdrukken, geen sporen, geen verdachten… Dit is het begin van een meeslepend verhaal over vier schoolvriendinnen “De vriendinnenclub”.