het andere Toscane,  Toscaanse wijnen

Wijntrein in Toscane


Vanaf april tot november is het mogelijk om een onvergetelijke excursie te maken met de wijntrein. Op zaterdag vertrekt de trein van Siena naar het station van Torrenieri-Montalcino en op zondag vertrekt de Tuscany Slow train vanaf Firenze SMN naar het station van Torrenieri-Montalcino. Onder het genot van een glas wijn, rijdt de trein op een rustig tempo door het prachtige gebied Val d’Orcia.

Op de plaats van bestemming wacht de beroemde oenoloog Roberto Cipresso op jullie voor een rondleiding. De wijnbar van het stationnetje “Binario Zero” biedt vele wijnen uit de omgeving die geproefd en gekocht kunnen worden. Hier worden tevens kookcursussen gegeven en evenementen gehouden in het weekend.


Voor meer informatie en reserveringen, neem een kijkje op hun site