tips + tricks

Naar Florence

Jullie willen graag Florence bezoeken, maar hoe gaan jullie erheen? Volgens mij is de beste oplossing met de trein!

Florence is een prachtige stad, maar als het op het verkeer aankomt….. Het is erg druk en vooral in de warmere maanden racen de scooters rechts en links langs de auto’s. Voor iemand die niet regelmatig in zulk chaotisch verkeer rijdt, is dat een flinke klus! Navigatiesystemen zijn handig, maar herkennen vaak niet de straten voor “traffico limitato” ofwel gelimiteerd verkeer.

Er hangen overal camera’s en vooral huurauto’s krijgen hun boete echt wel opgestuurd (verhuurbedrijven hebben zo achterhaald wie de bestuurder was).

Kortom een goede reden om eens de trein uit te proberen. Kaartjes kunnen ook bij de krantenkiosk gekocht worden. Let er wel op dat jullie de kaartjes van tevoren moeten afstempelen in de gele stempelmachines! Klik hier voor treintijden. Het is handig om een iets groter station in de buurt te zoeken zodat jullie meerdere aansluitingen hebben en parkeermogelijkheid (bijv. Empoli heeft goede parkeermogelijkheden)

Eenmaal aangekomen op Firenze SMN (Santa Maria Novella) staan jullie al in het hartje van Florence. Naast de bekende Santa Maria Novella kerk en om 5 min loopafstand van de dom.

Als jullie dan toch graag met de auto willen, volg dan de parking Santa Maria Novella!