tips + tricks

Vakantietip: kamperen in Toscane


Ben jij ook al weer je vakantie voor aankomende zomer aan het plannen? Het lijkt alsof we deze zomer pas net achter de rug hebben en we kijken nu al uit naar volgend jaar. En wat is nou een betere plek om de zomer door te brengen dan in het prachtige Toscane? Snuif cultuur in Florence, Pisa en Siena, ontdek de natuur in één van de 120 beschermde gebieden en drink de lekkerste Chianti wijnen. Toscane heeft alles voor een complete vakantie met de hele familie.
Om ten volste te genieten van de Toscaanse natuur verblijf je op één van de vele campings die het gebied rijk is. Een echte topper is Camping Norcenni Girasole Club. Deze moderne familiecamping ligt midden in de heuvels van Toscane en is de ideale uitvalsbasis voor dagtochtjes naar Florence en de nabijgelegen bijzondere dropjes als Figline Valdarno en San Gimignano.
Voor de echte zonaanbidders is een camping dichter bij de kust wellicht geschikter. Aanraders zijn Camping Park Albatros bij San Vincenzo en Camping Le Capannebij Marina di Bibbona. Beide plaatsjes beschikken over een mooi zandstrand welke te voet snel bereikbaar is vanaf de camping. Dat is pas écht genieten!
Enthousiast geworden? Meer informatie over de kampeermogelijkheden in Toscane vind je op campingtoscane.info en campingkeuze.nl.