Uncategorized

Bruiloft in Certaldo

Goedenmorgen allemaal,

Hierbij het verhaal van de voorjaarsbruiloft van Rob & Lonnie, op 6 mei 2016. De dag na mijn avontuur in Sicilië, was de bruiloft van Lonnie en Rob bij vakantiehuis CV04. Ze startten de voorbereidingen al voor het ontbijt. Lonnie is een spontane, vrolijke meid die eigenlijk nooit wat met haar haren doet en weinig of geen make-up draagt, een naturual beauty, dus voor haar had ik geen kapster en visagiste geregeld. De fotograaf heeft de voorbereidingen van Lonnie en Rob wel vastgelegd.

Ze ontmoetten elkaar beneden aan de trap in het bijzijn van hun gasten en gingen daarna lekker ontbijten. Rond half 12 vertrokken we naar Certaldo en parkeerden de gasten vlak bij de oude muur. Lonnie en Rob gingen met het treintje naar boven met de fotograaf en liepen samen met hun gasten naar het Palazzo Pretorio, waar de ceremonie plaatvond. De wettelijke ceremonie werd begeleid door de Italiaanse zanger Alessandro die hun favoriete nummers zong

  • Fields of Gold van Eva Cassidy bij hun entree samen
  • Se bastasse una canzone van Eros Ramazzotti
  • One van U2 aan het einde van de ceremonie
Aan het einde van de ceremonie liepen ze naar buiten terwijl hun gasten hen geluk toebliezen met wedding bubbles en was het tijd voor felicitaties. We hadden met elkaar afgesproken dat ze een kort bezinningsmoment wilden na de ceremonie, dus hadden we kaarsjes neergezet in het kerkje naast Palazzo Pretorio die het bruidspaar en de gasten konden aansteken. 
Na dit moment was het tijd voor een lunch met mooi uitzicht over de heuvels. Aan het einde van de lunch konden de gasten terug naar de accommodatie om uit te rusten of voor een duik in het zwembad. Lonnie en Rob ginen foto’s maken in Certaldo en in de heuvels rondom gelegen.
Terug op de accommodatie was er ook even een korte pauze voor het bruidspaar en om 18 uur startte het aperitief, in dit geval helemaal alcoholvrij, dus met frisse cocktails in mooie dispensers. Het diner bestond uit typisch Toscaanse gerechten bereid door de familie van de accommodatie. De opdekking en bloemen en bloemen waren in landelijke stijl. Volgens de Italiaanse traditie, wordt de bruidstaart na het diner aangesneden, als zijnde dessert. 
Aangezien de temperatuur begin mei nog wel aardig daalt in de avond, hadden we vuurkorven geregeld voor degenen die zich niet warm wilden houden door te dansen op Alessandro’s muziek.
Krijgen jullie ook zin in zo’n landelijke voorjaarsbruiloft? Lees ook hun eigen ervaring op mijn site 
Credits 
fotograaf: Alessio Lazzeretti  zanger: Alessandro accommodatie: CV04