Certaldo

Boccaccesca by Slowfood

Boccaccesca is dit jaar voor de 9e keer georganiseerd. Het is een enogastronomisch evenement dat plaatsvindt in het historische gedeelte van Certaldo. Er worden kookdemonstraties gegeven, wijnen gepresenteerd en er staan kraampjes met allerlei lekkers. Dit in samenwerking met Slow Food. Slow Food is dus het tegenovergestelde van Fast Food. Deze non-profit organisatie is in 1989 in Italië opgericht om de mensen bewuster te maken wat ze eten, hoe het smaakt en hoe onze keuzes met betrekking tot voedsel invloed hebben op de rest van de wereld. Zij zetten zich in om lokale produkten te promoten en organiseren cursussen en conferenties. Neem eens een kijkje om de site van Terra Madre, een internationale bijeenkomst van vertegenwoordigers van voedselproducerende gemeenschappen. Slow food zet zich in voor de kwaliteit maar vooral ook voor eerlijke produkten.