trouwen in Toscane

Trouwen in Florence

Ken je toevallig een stel dat getrouwd is in Italië of een stel dat die wil trouwen in Toscane? Veel Nederlandse stellen dromen van een huwelijk in het buitenland. Sinds 2001 hou ik me bezig met de organisatie van huwelijken in Toscane en ik heb tegenwoordig ook een pagina op mijn site Mooi Toscane hieraan gewijd.

Om een voorbeeld te noemen, wat dacht je van een burgelijk huwelijk in de prachtige kunststad Florence?

Het prachtige stadhuis, Palazzo Vecchio, was de woning van de beroemde Medici Familie. Het gebouw met zijn toren ligt aan het mooie plein Piazza della Signoria, één van de beroemdste pleinen van Italië. Het burgelijk huwelijk wordt voltrokken in de Sala Rossa (Rode Zaal), eens de slaapkamer van Cosimo De Medici. Deze zaal is zo genoemd omdat het meubilair rood is, de versieringen uit de Renaissance periode rood zijn en er rode tapijten liggen.