bruidskapsel,  tips Toscaans huwelijk,  trouwen Casale Marittimo,  trouwen in de kerk,  trouwen in Italie,  trouwen in Toscane,  wedding planner,  witte loper

trouwen in de dorpskerk van Casale Marittimo

Het was een warme en prachtige dag, 6 augustus 2017. Annemiek belde mij ongeveer een jaar van tevoren dat ze op zoek was naar een villa voor haar bruiloft in de buurt van Bibbona om een week te verblijven met haar familie en beste vrienden. Ze vroeg of ze zelf de bloemen mocht verzorgen omdat ze haar eigen bloemzaak in Nederland heeft. Geen probleem natuurlijk!

We regelden een lokatiebezoek en proefsessie met de catering eind september 2016. Daarna kon de voorbereiding écht beginnen. Voor het huwelijk in de kerk zijn nog best wat dokumenten nodig, maar we hadden genoeg tijd en ik regelde een engels sprekende priester voor de ceremonie. Bij de parochie spraken ze alleen Italiaans. Twee lezingen mochten in eigen taal en mogen voorgedragen worden door familie of vrienden. Het misboekje wedt tweetalig afgedrukt.

Aangezien Annemiek een eigen bloemzaak  in Nederland heeft, wilde ze graag de bloemversiering zelf regelen. Gelukkig heeft de villa een groot magazijn waar de bloemen koel opgeslagen konden worden. De kerk werd ‘s ochtends al gedecoreerd in overleg met de parochie.

Vlak na de lunch, die buiten geserveerd werd door de catering, startte Annemiek met de voorbereiding. Haar en make-up werden gedaan door Pamela. De gasten en bruidegom Koen gingen al iets eerder op weg naar de kerk met een bus. Annemiek kwam aanrijden met haar vader op de vespa terwijl de gasten en Koen in de kerk vol spanning zaten te wachten. Bij entree speelden Francesco (gitaar) en Claudio (zang) Fallin in Love van UB40. Op zich niet echt kerkmuziek, maar gelukkig werden alle moderne nummers goedgekeurd door de priester.

Na de ceremonie gingen de gasten terug met de bus naar de villa en Annemiek en Koen maakten trouwfoto’s met fotograaf Alessio in het prachtige dorpje Casale Marittimo en de omliggende wijn- en olijfgaarden. Eenmaal terug stond een heerlijk aperitief klaar bij het zwembad met hapjesbuffet. Francesco en Claudio verzorgden de muzikale omlijsting. Het diner stond klaar op het terras van de villa. Op verzoek van het bruidspaar werden er ook mosselen geserveerd. Na het aansnijden van de millefolgie bruidstaart, was het tijd om te dansen op voornamelijk nederlandstalige muziek! Het mooie was is dat écht iedereen meedanste, een geweldig feest voor jong en oud.

accommodatieVI04 bruidskapsel & makeupPamela  fotografie: Alessio Lazzeretti  muziek: Francesco & Claudio