country style,  Italiaanse traditie,  italiaansebruiloft,  landelijk trouwen,  trouwen in Radda in Chianti,  trouwen in Toscane,  wedding planner

trouwen in het Chianti gebied

Wat een sfeer en wat een prachtig weer tijdens de bruiloft van Roel en Chantal! Ze waren ruim een jaar voor de bruiloft op bezoek geweest bij Patrizia om de trouwlocatie te kiezen en ze vielen voor de charme en echt Toscaanse sfeer die dit complex uitademt.

Ze begonnen op vrijdag met een heerlijk pizzadiner. De pizza’s werden bereid in de houtoven. De zaterdag begon best spannend voor mij omdat ik de lelies die het bruidspaar zelf uit Nederland had meegebracht, mee moest nemen voor de decoratie. De bloemist had van die lelies een prachtig bruidsboeket gemaakt. De overige lelies moesten ter plaatse in vazen gezet worden. Aangezien lelies niet zo goed tegen hoge temperaturen kunnen was dat best een onderneming. Gelukkig was er ruim ingekocht en kwamen we geen bloemen tekort, want sommige bloemen hadden toch wat moeite met de warmte!

Roel en Chantal ontmoetten elkaar voor de villa in bijzijn van de gasten. Vervolgens reden we in een stoet naar het dorpje Radda in Chianti voor de wettelijke ceremonie. De ceremonie werd geleid door de loco burgemeester, een zeer hartelijke vrouw. Na de ceremonie toostten ze tegenover het gemeentehuis met prosecco. Terwijl de gasten terugreden naar de accommodatie, maakte het bruidspaar trouwfoto’s in Radda in Chianti. Terug op de accommodatie stond het aperitief klaar met heerlijk hapjesbuffetten.

Boven de dinertafels hadden we priklichten laten hangen voor een echte landelijke sfeer. Volgens de Italiaanse traditie werd de bruidstaart na het diner aangesneden en als dessert geserveerd. Als afsluiting het geweldige feest in de wijnkelder voorafgegaan door een heel goed ingestudeerde en uitgevoerde openingsdans!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarร  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *