bloemenboog,  ceremonie op het strand,  huwelijk aan zee,  trouwen in Toscane,  trouwen op het strand,  trouweninitalie,  wedding planner,  witte loper

trouwen op het strand

Het is inmiddels bijna 3 jaar gelden geleden dat Jessica en Lieven trouwden op het Toscaanse strand in de buurt van Grosseto. Het was juli 2015, een warme zomerse dag!
We hadden een strandtent vanaf eind van de middag afgehuurd voor de bruiloft. Overdag zetten we de stoelen neer op het strand en de bloemisten decoreerden de natuurlijke bloemenboog gemaakt van strandhout. Rond half 6 kwamen alle gasten aan met een bus vanaf hun verblijf. Toen iedereen plaats had genomen kwam Jessica blootvoets aanlopen met haar vader. Tijdens de ceremonie vertelde ik het persoonlijke verhaal over de ontmoeting en het huwelijksaanzoek. Er spraken ook een aantal vrienden, precies zoals het bruidspaar het zich voorgesteld had.
Na de ceremonie proostten ze met prosecco en het bruidpaar ging naar het nabij gelegen Castiglione della Pescaia om trouwfoto’s te maken. Voor de kinderen hadden we animatie geregeld, uitgevoerd door de nederlandstalige Mirko.
Eenmaal terug was het tijd voor het huwelijskdiner voornamelijk bestaand uit visgerechten geserveerd met heerlijke koele, witte wijn. We hadden de naamkaartjes opgehangen aan een lint en het tafelnummer achterop geschreven. Na het diner gingen echt alle schoenen uit voor een beachparty met een Italiaanse DJ.
Het is met geen pen te beschijven hoe heerlijk het is om een bruiloft te begeleiden op blote voeten. Behalve de ongedwongenheid en gelukkige gezichten is dat mij met name bijgebleven!