Cerreto Guidi,  het andere Toscane

Villa Medicea in Cerreto Guidi

De de bouw van de Villa Medicea is begonnen in 1555. De villa werd gebruikt door de Medici familie na een jachtpartij of als verblijfplaats van de familie gedurende hun vaak voorkomende reizen tussen Florence, Pisa en Livorno.

De villa is beroemd om zijn brede zig-zag trappen, waarschijnlijk ontworpen door de architect Bernardo Buontalenti. Maar de villa is ook bekend omdat het toneel geweest is van een tragische moord op 15 juli 1576. Isabella de’ Medici is hier vermoord, zij werd gewurgd door haar echtgenoot Paolo Giordano I Orsini als straf voor haar ontrouw.

Tegenwoordig is de jachtvilla een museum en is in 2002 benoemd tot het eerste Italiaanse jachtmuseum. Er zijn portretten, meubels, wandtapijten en jachtwapens te bezichtigen.

Openingstijden Villa Medicea:
Van maandag t/m zondag: 8,15 – 19.00.
Gesloten: tweede en derde maandag van de maand, 1 januari, 1 mei, kerstmis
Via dei Ponti Medicei 7, Tel. 057155707/ 0552388754