Certaldo,  trouwen in Toscane

Palazzo Pretorio in Certaldo

Palazzo Pretorio is gebouwd in de 7e eeuw en is het meest bekende monument van Certaldo. Dit monument is open voor publiek. Binnen zijn te bezichtigen een ex-gevangenis, een audiëntiezaal, een kapel en privé vertrekken van de Vicari. Aan de voorkant zijn de familiewapens van de Vicari op de muur te bezichtigen. De Vicari woonden hier en regeerden over Certaldo. Palazzo Pretorio ligt in Certaldo Alto en het is bereikbaar met een treintje vanaf Piazza Boccaccio, in het lager gelegen gedeelte.

Momenteel wordt Palazzo Pretorio gerestaureerd, maar de heropening zal eind april 2009 zijn.

Openingstijden Palazzo Pretorio
Elke dag 10-19 uur
Via Boccaccio Certaldo Tel. +39 0571661219


Het is mogelijk om te trouwen op de binnenplaats van dit prachtige gebouw, in de openlucht. Een sprookjesachtige omgeving en bovendien is Certaldo nog niet ontdekt door het massatoerisme en erg mooi voor de trouwfoto’s. Voor meer informatie kijk op mijn site.