trouwen in Toscane

Mirella en Freek trouwen in VolterraMirella en Freek zijn op 2 mei 2009 getrouwd in het prachtige stadhuis van Volterra. Ooit waren ze samen op fietsvakantie in Toscane en daarom wilden zij graag hier in het huwelijksbootje stappen. In de aanwezigheid van hun twee prachtige dochtertjes Lieve en Sterre en twee getuigen zijn zij in de echt verbonden door de burgemeester.

Na de huwelijksvoltrekking zijn we samen met de fotografe door de heuvels gereden op zoek naar een geschikt plekje voor de fotosessie.

Dit zijn hun eigen woorden over de huwelijksdag:

We werden beschoten, we kropen met truien in onze slaapzak tegen de kou, we fietsten ons heuvelop te pletter, maar we aten ook pasta, dronken Chianti, zaten in de zon tussen grijze olijfbomen en liepen door het verleden in ommuurde vestingstadjes toen we in 2001 door Toscane fietsten. Sindsdien zijn we verliefd. Op de cipressen en de zon, de mensen, het eten en de Bialetti, en nog weer wat meer op elkaar.

Toen we besloten met onze twee dochtertjes onder elkaar in het buitenland te trouwen kozen we dan ook voor Volterra, voor ons het mooiste stadje in Toscane. Het werd een geweldige dag. Onvergetelijk waren onze wandeling – bruid, bruidegom, bruidskleutertje en -peutertje in vol ornaat– over de gehele Viale dei Ponti naar het Piazza dei Priori langs toeterende en roepende mensen, de intieme ceremonie met de burgemeester en K3 in de zaal van het palazzo, de fotosessie in de heuvels en het gras, en het afsluitende dinertje met een slapende dochter die alleen was te wekken voor het ijs. Dankzij Renske – weddingplanner, reisagent, tolk, oppas en gastvrouw tegelijk – was alles eenvoudigweg geregeld, en werd het voor ons precies de zorgeloze en onopgesmukte dag die wij voor ogen hadden.

Freek, Mirella, Sterre en Lieve Kroesbergen, 2 mei 2009