buiten trouwen,  buitentrouwen,  huwelijk aan zee,  Italië evenement,  trouwen in Italie,  trouwen op het strand,  trouwen op sardinie,  wedding planner,  wettelijk huwelijk aan zee

Trouwen op Sardinië

Wow….wat een droom, trouwen met je voeten in het zand en dan ook nog echt voor de wet! Dat was de vraag die ik kreeg van Bas en Elke eind 2016. We keken naar Toscane, de Amalfikust, Elba en Sardinië.

We vonden een prachtige locatie aan de oostkust van Sardinië, makkelijk te bereiken vanaf het vliegveld Cagliari. Het hotel lag vlak aan het vrije strand, dus op de trouwdag konden jullie zo na de voorbereiding het stand op lopen voor de ceremonie. Aan de hand van plaatjes kwam de aankleding tot stand, eenvoudig, maar helemaal passend in de context die op zichzelf al zo mooi was. Zonnebloemen aan de witte klapstoelen en een pad en hart van schelpen.

Een paar dagen voor de bruiloft echter lichte paniek….ze hadden precies op zondagmiddag 24 juni regen en onweer voorspeld. Wat doen, nog een paar dagen wachten en kijken of de weersvoorspelling zou veranderen? Vrijdag hadden we weer telefonisch contact, de donkere wolk bleef hangen op zondag op de weerapp. Was het een probleem voor de gasten om ‘s ochtends al aanwezig te zijn bij de ceremonie? ‘Nee’ was het antwoord. Vlak voordat ik vertrok naar een andere bruiloft in Toscane belde ik met de gemeente, het hotel, de bloemist en stoelenverhuurder op Sardinië. Ja voor hen kon de ceremonie vroeger gepland worden. Zo gezegd, zo gedaan.

Op zaterdagochtend landde ik met de Toscaanse fotograaf op vliegveld Cagliari. Aan het einde van de middag hadden we de ‘engagement shoot‘ gepland om alvast was te oefenen en de fotograaf te leren kennen. We kwamen terecht in een geweldig dorpsfeest, waar een kersenfeest aan de gang was. Ik denk dat Bas en Elke de spontane serenade van de accordeonspeler nooit zullen vergeten!

Zondagochtend scheen de zon volop. Hadden we dan inderdaad de goede beslissing genomen door de ceremonie te vervroegen? Ik bracht het boeket naar Elke en begon vol goede moed met de versiering van de ceremonie die al afgezet was door de gemeente met touw en palen. Vol ongeduld wachtte ik op de klapstoelen van de verhuurder, exact op tijd!

Met een beetje (gezonde) vertraging startten we de ceremonie en inderdaad in de verte al enkele grijze wolken…het zou toch niet nu al gaan regenen? Na een persoonlijke introductie door mij en enkele speeches van familie, was de burgemeester aan de beurt voor het officiële gedeelte. Aan het einde van de ceremonie besloten we meteen maar alle familiefoto’s te maken in de stralende zon op het strand. Dat bleek ook weer een goede keuze te zijn, want terwijl we naar het hotel liepen voor het aansnijden van de bruidstaart vielen de eerste regendruppels, een uur eerder dan voorspeld. Maar de dag kon niet meer stuk, de droom was al uitgekomen: trouwen met de voeten in het zand (niet bloot want daar was het zand te warm voor!)

Elke en Bas wat hebben jullie een geweldige levenslust, niets laat jullie uit het veld slaan. Ik zal nooit vergeten hoe jullie met veel plezier in de regen de mooiste trouwfoto’s samen met ons maakten!