bloemenboog,  bruidskapsel,  buiten trouwen,  country style,  italiaansebruiloft,  mooitoscane,  san gimignano,  symbolische ceremonie Toscane,  tips Toscaans huwelijk,  Toscaanse olijfolie,  Toscaanse wijnen,  trouwen bovenop een heuvel,  trouwen in het buitenland,  trouwen in Italie,  trouwen in Toscane,  trouweninitalie,  wedding planner

Trouwen met uitzicht

Trouwen met uitzicht op de Toscaanse heuvels en het wereldberoemde dorpje San Gimignano, kan het nog mooier?

Vorig jaar trouwden Laura en Robbert vlakbij San Gimignano met ca 20 gasten. Het was een warme dag maar de lucht bleef een beetje bewolkt (er hing een soort sluierbewolking). Tijdens de ceremonie aan het einde van de dag  vond ook een wijnritueel plaats. In dit geval werd er geen wijn gedronken, maar we deden een fles rode wijn van de locatie in een houten kist en vroegen alle gasten een kaartje met eigen tekst daarop in het kistje te leggen. Dit kaartje hadden ze van tevoren al geschreven, zodat ze tijd hadden om een mooie wens te bedenken. Toen iedereen het kaartje had ingeleverd timmerde het bruidspaar het kistje dicht. De bedoeling is dat zij over 5 jaar op trouwdag dit kistje weer open maken om zo samen te toosten en de kaartjes te lezen.

Na de ceremonie was de toost bij het zwembad en maakten Robbert en Laura trouwfoto’s met de fotograaf. Ik hield me bezig met de laatste details van de dinertafel. Laura en Robbert wilden graag veel lampjes en kaarsen, dus hadden we lampjes boven de tafel laten hangen en op tafel stonden kaarsen met vlambeschermers.

Tijdens het typisch Italiaanse huwelijksdiner zong het trio een aantal meezingers en na het diner zorgen hetzelfde trio voor een geslaagd feest.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *