Certaldo

Casa Boccaccio


Het geboortehuis van de beroemde letterkundige Giovanni Boccaccio uit de 14e eeuw is pas heropend na een renovering in Certaldo.

Na zijn dood erfde de broer van Giovannni Boccaccio het huis en bleef het lange tijd nog in de familie. Totdat het huis verkocht werd en in verval raakte. Carlotta Lenzoni de’Medici besloot het huis te kopen en er een bibliotheek van te maken en deze te wijden aan de letterkundige. Zij doneerde deze bibliotheek aan de gemeente Certaldo. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het huis bijna compleet vernield door een bombardement. De wederopbouw werd vooltooid in 1957.

Op de begane grond zijn enkele werken van de letterkundige te bewonderen, maar er is ook ook informatie over zijn leven en het tijdperk waarin hij leefde te vinden. Bovendien zijn er antieke meubelstukken die de gravin Carlotta Lenzoni de’ Medici doneerde rondom de 18e eeuw.

Tot 28 februari is de entree gratis, daarna zijn er entreekaartjes verkrijgbaar die ook toegang bieden tot het Palazzo Pretorio en het museum ‘Museo di Arte Sacra’.