Accommodaties in Toscane,  Fucecchio

Agriturismo Massarella

Misschien weet je het al maar wat betekent agriturismo nu eigenlijk? Een agriturismo is een boerderij die accomodatie biedt. In Toscane zijn de accomodaties vaak mooie, gerenoveerde landhuizen die bestaan uit verschillende appartementen. In de meeste gevallen heeft een agriturismo in Italië als boerenactiviteit wijnproduktie en olijfolie produktie.

Het agriturismo Massarella produceert wijn en olijfolie. Het ligt vlak buiten het dorpje Massarella en heeft een prachtig uitzicht over het natuurgebied ‘Padule di Fucecchio‘ .

De appartementen zijn in Toscaanse stijl en de appartementen op de begane grond hebben een eigen zitje buiten. Het landhuis wordt omringd door een mooie tuin en iets verderop ligt het zwembad met parasols en ligstoelen. De eigenaresse heet Carla en zij runt de accommodatie samen met haar dochter Melissa, die Engels spreekt. Haar man houdt zich bezig met het agrarische gedeelte.

Op aanvraag kunnen er trouwens wijnproeverijen (van hun eigen wijnen) georganiseerd worden. Ze maken zelf ook Limoncello (lekkere, zoete citroen likeur, vooral heerlijk wanneer ijskoud geserveerd in de zomer….)