trouwen in Toscane

Symbolische ceremonie of blessing


Een symbolische ceremonie of blessing kan gevierd worden om de huwelijksbeloften te herbevestigen of om de liefde van twee partners te zegenen of symbolisch te vieren.

De rituelen zijn zoals de huwelijksrituelen alleen moet de blessing wel op privé terrein of in een kerk plaatsvinden. Vaak worden blessings in de open lucht gevierd, in een tuin van een mooie Toscaanse villa (zowel burgelijk als katholiek). In geval van een burgelijke ceremonie wordt de ceremonie voltrokken door een “acteur” ambtenaar en in geval van een katholieke ceremonie door een priester.

Een prachtig gebaar om de liefde voor elkaar te bevestigen zonder dat daar bureaucratische rompslomp bij komt kijken. De symbolische ceremonie kent geen vaste invulling en er wordt vaak een persoonlijk tintje aan gegeven door het stel zelf.