Accommodaties in Toscane,  bruidskapsel,  country style,  italiaansebruiloft,  landelijk trouwen,  symbolische ceremonie Toscane,  tips Toscaans huwelijk,  trouweninitalie,  wedding planner

Romantisch trouwen in het Chianti gebied BB02

Nadia en Chris hadden eind 2015 trouwplannen. We kwamen met elkaar in gesprek over de organisatie van hun bruiloft voor het voorjaar van 2017. Ze hadden BB02 op het oog, een prachtige villa middenin het Chiantigebied. De villa zelf heeft 16 kamers en iets verderop zijn nog 6 slaapplaatsen. Voordat ze definitief beslisten, stuurden ze een ‘save the date’ naar de gasten die ze wilden uitnodigen om te kijken of ze villa wel vol zouden krijgen. Enkele dagen later was het besloten, alle gasten waren heel enthousiast.

In het najaar van 2016 bezochten Nadia en Chris de villa en we planden een bezoek bij de fotostudio en een gesprek met de kapster. Uiteraard zat ik ook samen met Nadia en Chris om te beginnen met de planning van hun bruiloft. Ze gingen de dag erna naar de catering voor een proefsessie om het menu te besluiten.

Op 27 mei 2017 was het dan zover…! De gasten kwamen aan en ze hadden een heerlijk pastadiner in het restaurant dat naast de villa ligt, met uitzicht over de wijngaarden. Op zaterdag begon de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet op de binnenplaats. De ceremonie was pas in de middag dus er was tijd om te genieten van het zwembad en de prachtige tuin van de villa tot de lunch. Na de lunch trokken de dames zich terug voor de voorbereidingen. Nadia’s haar en make-up werd gedaan door Marcela. Ondertussen waren de fotograaf en zijn assistente ook aangekomen om de voorbereidingen vast te leggen. Ik versierde het kerkje met wat gipskruid aan de banken en een bloemstuk op het altaar. Nadia koos voor een echt lenteboeket: wit en roze pioenrozen. De ceremonie was in het prachtige privé kapelletje van de villa. Ik leidde de ceremonie met speeches tussendoor van familieleden. Aan het einde van de ceremonie liepen Nadia en Chris naar buiten en bliezen de gasten kleine zeepbellen richting het bruidspaar met speciale wedding bubbels ter gelukswens. Vervolgens was het tijd voor felicitaties, prosecco en een heerlijk aperitief met uitgebreide hapjes aan het zwembad verzorgd door de catering. Terwijl Nadia en Chris hun trouwfoto’s rondom de villa maakten, konden de gasten gezellig eten en drinken. De dinertafel was ondertussen gedekt voor de villa en gedecoreerd met wit/roze bloemen zoals de tinten van het bruidsboeket. Vlak voordat iedereen aan tafel ging, gooide Nadia haar bruidsboeket. Na een heerlijk 3-grangen diner sneden Nadia en Chris de ‘millefoglie’ bruidstaart aan (in Italië wordt de bruidstaart als dessert gegeten). De DJ had zijn draaitafel op de binnenplaats klaargezet, dus het feest kon beginnen!

accommodatieBB02 bruidskapselMarcela  fotografieDavid   bloemen: Romina

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *