Accommodaties in Toscane,  buiten trouwen,  buitentrouwen,  country style,  het andere Toscane,  huwelijk aan zee,  italiaansebruiloft,  landelijk trouwen,  mooitoscane,  Toscaanse wijnen,  Toscane,  trouwen in het buitenland,  trouwen in Italie,  trouwen in Toscane,  trouweninitalie,  wedding planner

Trouwen op een wijnboerderij

“Mogen we je visitekaartje hebben?” vroegen Jeroen en Mariëlle tijdens een bruiloft van vrienden in juli 2016. En jawel, nog geen jaar later namen ze contact met mij op om op zoek te gaan naar de geschikte trouwlocatie. Het liefst een agriturismo, maar wel in de buurt van de zee. Het bleek nog niet zo heel eenvoudig, maar uiteindelijk vonden we dé locatie in de omgeving van Grosseto.

Een wijnboerderij waar iedereen kon slapen (zelfs mochten tentjes voor de kinderen opgezet worden!). En een plek waar de burgemeester jullie bij de wijnkelder wettelijk in de echt kon verbinden. Natuurlijk regelden we een glas heerlijk Vermentino-prosecco om te toosten meteen na de ceremonie. We kregen picnic tasjes mee van Valentina om op te eten op het strand. Dus we stapten allemaal in de bus op weg naar een strandtent die net dat weekend de strandstoelen uit het magazijn had gehaald na de winter. En wat was het een prachtig weer, precies zoals jullie voorgesteld hadden, de kinderen zwemmen, jullie trouwfoto’s met je blote voeten in de zee.

Terwijl de gasten terug gingen naar de accommodatie, maakten wij nog trouwfoto’s op het strand, in het park richting strand en in het dorpje Gavorrano. We hadden totaal niet door dat het verderop aan het onweren was, totdat er wat paniekerige berichtjes binnen druppelden van gasten dat er precies boven de accommodatie een onweersbui hing. Deze was net opgehouden toen we terug kwamen en de tafel werd weer gauw opgedekt met droge tafelkleden. Ondertussen konden jullie heerlijk aperitieven en familiefoto’s maken bij het zwembad.

Er bleef nog een grijze wolk hangen dus ik besloot met Valentina om de zaal paraat te houden mocht het toch nog gaan regenen. En inderdaad na de eerste twee gangen, toch maar naar binnen…! Maar het mocht de pret niet drukken want de taart kon toch weer buiten aangesneden worden.

Toen Mariëlle contact opnam voor de organisatie van hun huwelijk wilden ze graag een andere locatie dan die van hun vrienden, want een kopie-bruiloft vond ze niet gepast. Maar één ding wilde ze wel heel graag hetzelfde: het duo Alessandro & Sara voor het aperitief en hun feest. Zo gezegd, zo gedaan want Alessandro & Sara werden op tijd geboekt en zorgden voor een gezellige borrel en een fantastisch feest!