bloemenboog,  bruidskapsel,  buiten trouwen,  buitentrouwen,  citta della pieve,  country style,  italiaansebruiloft,  landelijk trouwen,  mooitoscane,  trouwen in het buitenland,  trouwen in Italie,  trouweninitalie,  umbrie

Trouwen in Umbrië – Città della Pieve

In juni 2021 trouwden Raymond en Nicole in het prachtige Umbrië! Hoe werkt dat nu trouwen in Italië tijdens de pandemie?

De afgelopen twee seizoenen, dus 2020 en 2021 mocht er in Italië eigenlijk veel wel. Er waren weinig restricties voor bruiloften toen ze eenmaal mochten. Laat ik het hebben over juni 2021, wellicht zal voorjaar 2022 er weer anders uitzien, maar het geeft een algemeen beeld. Iedereen moest in 2021 een coronapas hebben, ook kinderen boven de 2 jaar en vorig jaar betekende dat nog een negatieve test (max 48 uur oud), een vaccin of een herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden.

In het geval van  de bruiloft van Nicole en Raymond werd Italië net op tijd weer geel voor Nederland en gingen alle lichten op groen voor de bruiloft (behalve dus het feit dat iedereen een coronapas moest hebben). Hoe blij waren zij dat ze toch konden trouwen! (en hoe blij was ik samen met de levaranciers dat we eindelijk weer aan de slag mochten en mesnen gelukkig mochten maken!)

Wat een prachtige dag nie begon met de wettelijke ceremonie in Citta della Pieve en op de locatie verzegelden zij het huweijk met hun persoonlijk verhaal in de prachtige tuin van de wijnboerderij die ze voor een week afgehuurd hadden.