trouwen in Toscane

Egbert en Eveline trouwen in San Quirico

Op 5 mei 2010 zijn Eveline en Egbert in het huwelijk getreden in het prachtige San Quirico d’Orcia. Deze kleine gemeente viert jaarlijks 8 buitenlandse huwelijken en daar zijn ze reuze trots op. Het is een schattig dorpje dat midden in de heuvels ligt van de Val d’Orcia (onder Siena), op steenworp afstand van het wereldberoemde Montalcino.

trouwzaal gemeentehuis San Quirico d’Orcia

Dit zijn hun eigen woorden:

Trouwen in Italie was altijd al onze droom. Na het aanzoek ga je pas bedenken wat daar allemaal bij komt kijken. Ondanks dat de Italianen liefde hoog in het vaandel hebben staan is een bruiloft niet zomaar geregeld. Er zijn legio bureau’s die claimen alle zorgen van je over te nemen, maar Renske was toch de snelste, de leukste en het enthousiaste van het hele stel, dus dat was zo geregeld. Gelukkig viel de papieren romslomp allemaal wel mee, maar we hadden het niet zonder de hulp van vloeiend italiaanse sprekende (in onze oren dan, want weten wij veel:)) Renske kunnen doen. Daarnaast woonachtig in Italie en dat is toch echt een pré, dicht op het vuur en ze weet precies hoe alles werkt. Renske heeft gezorgd voor een zorgeloos burgerlijk huwelijk, heerlijke lunch, de lekkerste bruidstaart die we ooit op hebben en een prima fotograaf. Onze dag was geslaagd en voldeed zeker aan de dromen die wij hadden over trouwen in Italie!

PS: wat was het leuk he. Wel jammer dat het maar 1 dag was en dat je het over het algemeen maar 1 keer doet, maar wij kunnen terugkijken op een super gave dag.

Groet, Eveline