italiaansebruiloft,  landelijk trouwen,  todi,  trouweninitalie,  trouweninumbrie,  trouwentodi,  umbrie

Bruiloft in Umbrië

Eind 2014 werd ik aangeschreven door Pedro en Yvette. Ze wilden graag trouwen in Italië begin augustus 2015, maar ze waren er nog niet over uit of dit Toscane werd of hun favoriete vakantiebestemming in Umbrië. We zijn beide plekken samen gaan bekijken en uiteindelijk werd het Todi in Umbrië. De hartelijkheid en gastvrijheid van de mensen bij het agriturismo waar ze al jaren kwamen, gaven de doorslag. Maar ook het prachtige terras waar het wettelijk huwelijk voltrokken wordt in Todi deed positief besluiten.

Voor mij betekende dit wel een paar dagen van huis want de accommodatie ligt 260 km bij mij vandaan, niet echt om de hoek dus en een dag van tevoren moest de ondertrouw plaatsvinden. De mensen van de accommodatie, de bloemiste, de gemeente, iedereen bleek zeer open te staan voor een samenwerking, dus dat was absoluut een positieve ervaring.
De trouwdag begon met een ontmoeting op accommodatie terwijl ik mij bezig hield met de aankleiding van het terras voor de ceremonie. Om 11 uur startte de ceremonie op het terras en daarna was het tijd voor een uitgebreide lunch op een buiten terras bij een restaurant op loopafstand, uiteraard wel in de schaduw. Na de lunch konden de gasten terug naar de accommodatie, terwijl het bruidspaar trouwfoto’s maakte.
Francesca en haar familie hadden aperitief en diner werkelijk tot in de puntjes verzorgd. Van vintage bruidstaart tot candybar en de tafel, het zag er perfect uit, helemaal in de stijl van de omgeving. Het aperitief en party werden begeleid door Alessandro met zijn band (gitaar, sax en piano).

Credits
Fotograaf: Daniele  bloemist: Paola muziek: Alessandro & band