Accommodaties in Toscane,  bruidskapsel,  buiten trouwen,  buitentrouwen,  Certaldo,  country style,  fiat 500,  Italiaanse traditie,  italiaansebruiloft,  mooitoscane,  Toscaanse wijnen,  Toscane,  trouwauto,  trouwen in het buitenland,  trouwen in Toscane,  trouweninitalie,  wedding planner,  witte loper

Kerkelijk én symbolisch trouwen in de Toscaanse heuvels

“Lieve Renske, wat hebben wij genoten van onze dag. Duizend maar dank voor de organisatie, wij en eigenlijk alle gasten vonden het van het begin tot het eind perfect.”

Dit bericht kreeg ik een paar dagen na de bruiloft van Rick en Gemma.

Zij trouwden afgelopen mei in Toscane. Ze wilden een kerkelijke ceremonie, maar graag ook een persoonlijke ceremonie om hun eigen verhaal te kunnen vertellen en speeches van familie en vrienden erin te kunnen verwerken. We planden de kerkelijke ceremonie aan het einde van de ochtend. Het kerkje lag ongeveer een kwartier rijden van de accommodatie, een prachtige ‘pieve’ middenin de heuvels die niet vaak gebruikt wordt. Het was ook een flinke opgave deze kerk te kunnen reserveren, maar de aanhouder wint en het resultaat was fantastisch! Er moest wel een priester van buitenaf komen, want de plaatselijke pastoor kon de mis alleen in het Italiaans vieren. De ceremonie werd muzikaal begeleid door een harpiste en een sopraan.

Na de ceremonie gingen we terug naar de accommodatie voor een lichte lunch. Gelukkig was het weer nog steeds zonnig ondanks de slechte weersvoorspellingen. Na de lunch was er tijd voor wat foto’s en wat rust. Aan het einde van de middag was het tijd voor de persoonlijke ceremonie. Twee keer een ceremonie op één dag is natuurlijk best veel, maar na een kerkelijke ceremonie is de ‘druk’ wel een beetje van de ketel en kun je als bruidspaar (en gast) wel extra genieten van de persoonlijke ceremonie. De officiële entree was inmiddels ‘s ochtends al geweest.

De ceremonie werd muzikaal begeleid door zang en gitaar van Alessandro. Na de ceremonie was het aperitief in de tuin met muziek van het ‘trio folk’, drie muzikanten die zich bewegen tussen de gasten. Terwijl ik de tafel decoreerde, begon de lucht steeds grijzer te worden…. het zal toch niet? Ik legde de laatste olijftakjes neer en jawel daar kwamen de eerste druppels! Snel bedekten we de tafel met plastic folie, even wachten om te kijken of de bui overtrok. Maar nee, het bleef regenen. Ik had al afgesproken met de muzikanten om alvast in de tent hun apparatuur op te bouwen voor het feest. Op zo’n moment is het fijn om meedenkende collega’s te hebben want Alessandro stelde voor om het bruidspaar en de gasten alvast op te warmen in de tent voor het feest. Het resultaat? Wij dekten zo snel als mogelijk de tafels binnen op, terwijl iedereen al danste. We kregen de mensen bijna niet meer aan tafel!

Natuurlijk is het jammer als je niet buiten kunt dineren, terwijl dit jullie droom is. Maar het enige dat we niet in de hand hebben is het weer. Ik hamer altijd op een goed b-plan. Meestal hoeft dit niet gebruikt te worden, maar je moet natuurlijk niet compleet afhankelijk zijn van het weer. Om even terug te komen op de quote aan het begin van deze post; het bruidspaar vond alles perfect ondanks de bui die bijna letterlijk wat roet in het eten gooide!

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *